Takaisin Ajatusvarikolle - Back to the Thought Deposit
HAASTE - CHALLENGE
Dinoglyyfit
- Dinoglyphs - Esihistorialliset eläimet historiankirjoissa - Prehistoric Creatures Documented by the Ancient Man

Maailman Merkittävin Mies

The Most Remarkable Man of the 20th Century
 

Tuntui vähän hölmöltä, kun Maailman Merkittävintä Miestä (MMM) ei löytynyt mistään tarkistamastani tietosanakirjasta.

MayDay, MayDay! Kaikki alkoi jonakin muuna kuin auvoisena toukokuun päivänä vuonna 1912. Silloin juutalainen MMM kuuli telefoonilaitoksesta juuri sen verran, että tuli tappiota tuottavan Marconin lennättimenkäyttäjänä napanneeksi Titanicin kohtalosta kertoneen radioviestin. Varsinaisesti pojan tosin oli pitänyt olla lattianpesijä.

MMM ei oikeastaan käynyt korkeakoulua. Tietenkään. Mitäs konkkanokka-siirtolaiset ja neekerit nyt sellaista! Ontogenia rekapituloi fylogeniaa. Siinä se oli. Yksinkertaista. Toiset rodut rekapituloivat 9 kk:n yksilönkehityksensä aikana lajinkehitystänsä biogeneettisen lain juhlallisen totuuden mukaisesti vain jonnekin ihmisen ja simpanssin välimaastoon saakka. Pitäähän yliopistoissa nyt sentään jotain kiintiöitä olla.

Juoksupoika tosin oli oppinut englannin viidessä kuukaudessa ja osasi primitiivisellä tavallaan kiivetä niin puuta kuin uran tikapuita pitkin. Sälli opetteli työnantajastaan kaiken aina matrikkeleista juoksuttamiinsa papereihin saakka.

Elettiin Ukko-Darwinin serkun Francis Galtonin keksimän eugeniikan kulta-aikaa, joten pitihän rotua jalostaa muuallakin kuin Saksan maalla! Darwin oli ollut hienostunut britti, mutta mantereen puolella vaikutti unohdettu suuruus, vulgaarievoluution apostoli Ernst Haeckel. Yhteistä Darwinille ja Haeckelille oli avioliitto serkkujensa kanssa. Haeckelin kohdalla elämän onnelliset päivät kuitenkin päättyivät Ernst Heinrich Philipp Augustin 30:ntena syntymäpäivänä, vaimon yllättäen kuollessa. Jos kansallissosialismin tieteellisistä juurista jotakin yksittäistä merkkipäivää hakea pitää, niin se on siinä.

Älykkyystestejä varten oli siis Uudella Mantereellakin parempi sisäistää keskiluokkaisen, keskimittaisen ja sopusuhtaisen valkoihoisen knoppitieto, jos tahtoi välttyä pakkosterilisaatiolta. Itä-Euroopassa lapsikatraat olivat olleet kymmenpäisiä, mutta pitäähän sivilisaatiossa nyt sentään jotain laatuluokkia olla.

1900-luvun alussa yhdysvaltalaisten IQ-testien mukaan 87% venäläisistä, 83% juutalaisista, 80% unkarilaisista ja 79% italialaisista olivat vajaamielisiä. Rotuoppien kulta-ajan älykkyystestien perusteella ohjattua siirtolaislainsäädäntöä ylläpidettiin vuoteen 1965. Kiintiöistä huolimatta konkkanokat tuppasivat tunkeutumaan joka kouluun. Alfred E. Neumann oli amerikanjuutalaisten itseironiaa ja fiktio - MMM teki itsestänsä täyttä totta.

Atavistiset jäänteet saivat kyytiä koulun lukujärjestyksissä, joissa tabula rasa – koulukuntakin oli poikkitieteen, läpitaiteen ja kauttarantain omaksunut ihmissikiön kiduksista, hännästä, evistä, turkista ja ruskuaispussista löydetyn valaistuksen. Olihan tyhjän taulun oppi loppujen lopuksi tasan 180 astetta eri suuntaan Biogeneettisesta peruslaista – ja limittyi siis pitkittäissuunnassa sangen siististi paradigmapakkaan.

Olisi kuluva vielä aikaa, ennen kuin muuan biologi Freud uskollisine opetuslapsineen tulisi psyykeen lamarkismin ja rekapitulaatio-opin pohjalta viimeistelemään maailman vapaaksi ja paremmaksi paikaksi elää. Seksuaalisesta vallankumouksesta puuttuivat vielä massakulttuurin keinot.

Kysymys kuuluu: rekapituloiko TV-sarja arkielämää? MMM:stä ei tullutkaan rabbia, vaikka ruokaa oli kasvatuskodissa saanut vasta pitkien ulkoläksyjen luettelemisen jälkeen. Perinteen sijaan MMM päätyi lanseeraamaan USAn rannikolta rannikolle kuuluvaa radiota.

Navy needs you. Ylennettyään reservin prikaatinkenraaliksi komentoteitä oiottuaan, oli MMM jo voittanut radiobisneksen eturintaman siviilipuolelle. Suuri haave oli kuitenkin alusta saakka halpojen näköradioiden tuottaminen ja ohjelmien saattaminen suurelle yleisölle. MMM tunnetaankin parhaiten "amerikkalaisen television isänä". Viime töikseen MMM lapioi vielä läpi kalliin väritöllötinkampanjan kiivaasta vastustuksesta huolimatta.

Vaatetusliikkeen hoitaja Laemmle, karvuri Zukor, hansikkaantekijä Goldwynn, turkiskauppias Loew, 8-vuotias rabbinpoika Meyer, raitiovaununrahastaja Kohn, kornetinsoittaja Lasky, lähetti Katz, tarjoilija Schary, jäätelökauppiaat, polkupyöränkorjaajat ja kirppusirkustirehtöörit Warner, Warner, Warner & Warner ja 11-vuotias lumppumyyjä Fox: Puolasta pooloon ja 20th Century Fog. Alkuun juutalaisilla ei ollut kasvoja joita jobbari-taiteessa menettää.

Pian ohjelmalaatua alkoi kuitenkin piilata Hollywoodin eli Rautatammimetsän ydinpuu - kysynnän ja tarjonnan laki. Jättiläinen seisoi harteillaan ja ambient amen. Jos elokuviin alettiin mennä kuin kirkkoon, niin MMM toi alttarin olohuoneen nurkkaankin. Sitä saa mitä tilaa.

Pogromin, feodaalin, inkvisition, dekalvaation, diasporan, adoption, gheton, Yersinia pestiksen, panna-bullan, nomenklatuuran, hokkus-pokkuksen, hep-hepin ja Euroopan karkotus-flipperissä takapuolessa salakuljetettujen jewellerien jälkeen juutalaisen tahto tavalliseksi oli kova. Siirtolaisen otti vastaan Emma Lasaruksen runolla varustettu Vapauden Patsas. Amerikkalainen Unelma oli itse itsensä toteuttanut profetia.

Amerikan raitin saattoi kopioida samalla sapluunalla koko planeetalle. Nykyään viihdeteollisuus on USA:n toiseksi suurin vientituote heti aseteollisuuden jälkeen ja pelaa biljardia liikevaihdollaan. (Luvussa on 15 nollaa ykkösen jälkeen.)

1900-lukua piilasi juutalaisten perusteltu pelko reaktiosta omaan kutsumukseensa: me emme kaivanneet profeettoja, vaan Peittonpleissiä. Mikä On Todistettava: Hollywoodin mogulit eivät uskaltaneet tehdä II Maailmansodan aikana sukulaistensa pyörittämistä hamppu-, maanravinne-, ja saippuatehtaista ainoatakaan elokuvaa. Suurin pelko oli syntipukin rooli myös USA:ssa, jos sotaan ajauduttaisiin.

CV:n mukaan MMM oli tietotoimisto NBC:n perustajajäsen, RCA:n presidentti, 27:n muista kuin urheilukilpailuista saadun pokaalin omistaja, sekä kahden aineen akateemisesti kouluttamaton kunniatohtori.

Aloitettuaan palkkaamalla 14-vuotiaana isänsä ja veljensä sanomalehtikojulleen, MMM kasvatti jälkimmäiset kirjaimet sittemmin 100 000 ihmistä kymmenissä maissa työllistäväksi, maailman suurimmaksi elektroniikan suuryhtiöksi. Titanicin tapaus taas oli puoliksi tekaistu, mutta hyvin kirjoitettu.

Mikä oli suosion salaisuus?

Vaimo. Poikkeuksellisille keksijöille maksetut valtavat palkat (FM > AM). Valtiolle vapaaseen käyttöön annetut patentit liikekannallepanossa. Itsestä rakennettu Suuren Kurpitsan myytti. Tuotteiden kohderyhmäksi otetut gaussianin huippuyksilöt. Pula-aikaan MMM lisäksi asui työpaikallaan - maailman korkeimmaksi rakennuttamansa talon 53. kerroksen nurkkahuoneessa RCA-mainosvalon alla.

 
Eskimoiden, tasmanialaisten ja pygmien kuoltua oppikirjoista sukupuuttoon elää planeetallamme nykyään enää Homo sapiens sapiens (rikkiviisas ihminen) –lajia. Vertailevaa selkärankaissikiöiden kuvasarjaa - tuota Ernst Haeckelin klassillista tiedevilppiä – tosin kierrätetään uudelle vuosituhannelle astuttaessa suomalaisissakin oppikirjoissa edelleen.

Tosiaan. Me olemme se kansa, joka pyysi itselleen Saksasta kuningasta samana päivänä, kun keisarin Saksa pyysi aselepoa länsivalloilta. Me olemme se kansa, jonka valveutuneimmat rotuhygieenikot valittiin lääkintähallituksen pääjohtajaksi, arkkiatriksi ja Kulttuurirahaston kunniapresidentiksi. Johtuisikohan tämä siitä tunnesiteestä, että Haeckel-setä puhui Finnenfragesta, jonka mukaan suomalaiset olivat mongolinen ja ruotsalaisia alempi rotu? Pöytäkirjat on poltettu, mutta sen verran vielä muistamme, että SSS tarkoitti Suomalais-Saksalaista Seuraa. Kansan selän täytyy olla sitkeää katajaa, jos sen pää on kerran Suomen mäntyä.

Tutkimusten mukaan länsimainen mies viettää keskimäärin 3 tuntia televisiota katsellen ja 5 minuuttia lastensa kanssa. Elämysnarkoottisen populaaripopulaation yksilömäärä on tänään suurempi kuin taivaan tähdet tai rannan hiekka, koska koskaan ei ole elämystellyt näin montaa ihmistä yhtä aikaa. Niinpä on siis Maailman Merkittävin Mies myös Maailmanhistorian Merkittävin Mies.

Lopun ikäänsäkin MMM välitti hätähuutoja. MayDay, MayDay! Me hukumme paskaan.
ojala.pauli@gmail.com

PS.
- No kerro jo se nimi.
- Sieltä se selviää, rivien väleineen kaikkineen. Ollaan niinku tasasella nyt. Tämä on sitä tietoyhteiskuntaa. David Sarnoff on www:stä tuttu.

 

http://www.kp-art.fi/default.htm
 

Pelasta elämä - lahjoita verta!

http://www.haaste.fi/

http://www.veripalvelu.fi/

Safe a Life - Donate Blood!